Hasznos tippek a tartós és szép lépcső burkolathoz!

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, amelyek a hosszú távon használható, tartós lépcső burkolat elengedhetetlen jellemzői:

Kopásállóság

Válasszunk megfelelő kopásállóságú lépcső burkolatot! Fontos előre látni, hogy milyen intenzitású terhelésnek lesz kitéve a lépcső, így ahhoz megfelelő teherbírású anyagot célszerű választani.

Kiegyenlített terep

A burkoló szakember kiegyenlített terepen tud jól dolgozni. A profi burkoló ezt a feladatot is megoldja, de ha mégsem, akkor inkább hívjunk kőművest, hogy a végeredmény garantáltan jó legyen.

Egyenletes lépcső

A lépcsővel akkor lesz hosszú távon elégedett, ha az egyenletes, azaz egyenlő távolságban levő szintekből áll. Sokan ezt nem tartják olyan lényegesnek, de az a tapasztalat, hogy sem esztétikailag, sem pedig a biztonság szempontjából nem jó megoldás, ha a lépcső nem arányos.

Figyelem, balesetveszély!

Lényeges kérdés az is, hogy ki fogja használni a lépcsőt. Ha kisgyermekek vagy idősek számára lesz mindennapos túra a lépcsőzés, akkor érdemes biztonsági kiegészítőket is beszerezni, a balesetek elkerülése vagy minimalizálása céljából.

Ha felújítás, házépítés előtt áll, érdemes a fenti szempontokat figyelembe venni, a tartós, jó minőségű lépcső érdekében.

2018-11-06T14:07:14+00:00