Hangulatos terasz. Mi a titka?

Mi az, ami vonzó lehet egy családi házban? Az a szép nagy terasz. Halljuk a leggyakoribb választ.

Nem véletlen.

A terasz több mint egyszerűen a ház meghosszabbított része.  Jóval több mint nagy tér, burkolatok vagy növények összessége.

A terasz az otthon egyik legmeghatározóbb része, hiszen sok közös családi emlék és élmény kapcsolódik hozzá. Egy lakás úgy válik otthonná, hogyha az egyéniségünk és a stílusunk formálódik ki benne.

A családi ház esetében a terasz ugyanígy működik.

Hogyan lesz tökéletes a terasz?

A jó burkolat aranyat ér

A terasz burkolatának kettős funkciója is van. Egyrészt látvány elem, másrészt praktikum.

Nincs annál elkeserítőbb látvány, mint egy olyan burkolat, ami nem illik a környezetébe. De az még bosszantóbb, amikor első látásra gyönyörűen harmonizáló környezetben csapnivaló a burkolatok kivitelezése.

Érdemes szakemberre bízni a feladatot, hiszen hosszú távú jó megoldásra van szükség.

Tökéletes összhang: gondosan kiválasztott növények

Aki olyan kertet szeretne, amivel nem kell sokat vesződni, ahol nem kell állandóan tenni-venni valamit, az jobban teszi, ha hozzáértő szakemberre bízza a kert megtervezését és a növények kiválasztását.

Egy kert megalkotása során ugyanis sok olyan dolgot kell figyelembe venni, amire a laikus elsőre nem is gondol. Például a terep adottságai, a telek tájolása, a család életmódja, gyerekek száma vagy éppen a háziállatok fajtája, stb. A kert akkor lesz könnyen fenntartható és jól kihasználható, ha gondos tervezés áll mögötte. 

Ha Ön is tökéletes teraszt szeretne, hívjon szakembert!

2018-11-06T14:02:50+00:00